16 april: Floris Kappeyne Trio

“Throughout the 15 short original movements that compose the album, you will experience music that may be volatile or lingering, abstract or clear, vouching for unity or opting for disintegration. The course of things is unpredictable, often non-linear, and that’s where the mystery and magic of Kappeyne’s music come from.”

Jazztrail, USA

Het Trio won de Gigstarter Talent Award 2016. Ook als solo musicus is Floris gelauwerd: Beste Solist in de Jazzcontest Mechelen. Week van de Jazz Compositieopdracht “Echo”, 2021-2022. Tweede prijs in de Jazzhaus Freiburg Jazz Solo Piano Wettbewerb, 2022.

Floris Kappeyne, Piano en composities;
Tijs Klaassen, Bass;
Wouter Kühne, Drums


Het samenspel van het trio wordt gekenmerkt door razendsnelle communicatie met energieke uitbarstingen. In de composities van Floris Kappeyne combineert hij de zachte klanken van zijn solo album met de eclectische stijl van Tijs en de Cubaanse en Senegalese ritmes van Wouter.

Na een lange pauze is het trio eind vorig jaar weer bij elkaar gekomen om hun derde en vierde album op te nemen. Tussen 2019 en 2022 hebben de leden van het trio zich individueel verder ontwikkeld door de exploratie van nieuwe stijlen. Met de nieuwe werken van beide albums wil het trio graag hun nieuwe ontdekkingen combineren om een vernieuwende en authentieke jazz sound te creëren.

Luister ook op Spotify naar de eerdere albums Interchange en Synesthesia

Pletterij Haarlem
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
tickets: pletterij.nl
 

zondag 16/04 16.00 uur
Standaard ticket: € 12.50
Haarlem Pas: € 8.00
Jongeren <25jr: € 8.00
Livestream: € 5.00