19 april: Redbourg Group

Vanwege het Corona-virus is
dit concert vervallen

De Rotterdamse gitarist Yuri Rhodenborgh maakt met zijn band Redbourg Group muziek op de grens van hedendaagse jazz en klassieke muziek.

Het eerste album van de Redbourg Group heeft een bijzondere betekenis voor Yuri Rhodenborgh, bandleider en gitarist van de band. De composities die hij voor dit album schreef, zijn geïnspireerd door zijn ervaringen uit het ‘highlinen’ waar hij naast het maken van muziek zijn tijd aan besteedt. Highlinen is het balanceren op een polyester lijn van 2,5 centimeter breed die gespannen staat tussen twee hoge punten, bijvoorbeeld tussen twee hoge gebouwen.
“Experience what it’s like to be floating in the sky, where no one’s been before!” – Redbourg Group

In 2016 richtte Yuri Rhodenborgh de Redbourg Group (toen Redbourg Quartet) op. De internationale, 6-koppige band speelde op podia en festivals als Paradox, BIRD, Dizzy en Jazz in Duketown, en haalde de finale van de Leidse Jazz Awards. In hun muziek onderzoekt het sextet de link tussen hedendaagse jazz en klassieke muziek uit de 19e en 20e eeuw, zoals ook te horen op hun debuut EP Trælanipan (2018). De muziek van de Redbourg Group zit vol onverwachte wendingen – geïnspireerd door componisten en gitaristen Reinier Baas en Kurt Rosenwinkel, en door de werken van Maurice Ravel en Olivier Messiaen. Klassieke harmonieën, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.


[ezcol_1half]
REDBOURG GROUP
Lucas Martínez Membrilla – tenor saxofoon
Wietse Voermans – alt saxofoon
Koen Smits – trompet
Denis Baeten – drums
Marijn van de Ven – contrabas
Yuri Rhodenborgh – gitaar/composities

[/ezcol_1half] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]
PLETTERIJ
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
zondag 20.00 uur
€10,- / €7,50 < 25 jaar tickets pletterij.nl

[/ezcol_1quarter_end]