2015 15 november Jimmi Hueting Quartet

De oorspronkelijk uit Nijmegen afkomstige drummer Jimmi Hueting brengt een internationaal quartet samen voor een uniek concert in de Pletterij. De Italiaanse gitarist Federico Castelli, contrabassist Alessandro Fongaro en Waalse pianist Thomas Maazs kennen elkaar van de Rotterdamse Jazz scene. Als groep laten zij zich inspireren door muziek van Thelonious Monk, Ornette Coleman en John Lennon. In hun repetior, wat voornamelijk zal bestaan uit eigen werk en bewerkingen van eigen stukken speelt ‘ruimte’ een belangrijke rol. De heren gaan in hun improvisatie op zoek naar manieren om ruimte te gebruiken om tensie te creëren in de muziek.

Op 21 jarige leeftijd studeerde Jimmi Cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium, en in Juni 2015 op 23 jarige leeftijd sloot Jimmi zijn master studie cum laude af aan het “Codarts Conservatorium” te Rotterdam. In 2012 deed Hueting een uitwisseling naar het “Conservatoire National de Superieur de Paris”, waar hij les had van Dre Pallemaerts en speelde met mensen als Danilo Perez(Wayne Shorter Quartet) en Eddy Henderson.

Hueting leidt op dit moment twee eigen groepen: Jo Goes Hunting, avant-gardistische pop muziek waarvan de eerste single wereldwijd viral is gegaan. Ook leid hij zijn eigen Jimmi Hueting trio waarmee hij in 2015 de prestigieuze “Erasmus jazz Award” mee won.
Hueting is een actieve deelnemer in de hedendaagse jazz scene en heeft gespeeld met o.a. Dick de Graaf, Jasper Blom, Ben van Gelder, Reinier Baas, Joris Roelofs, Stefan Lievestro, Eef Albers en Martijn van Iterson.