2016 20 nov: Bud Powell Tribute

Maarten Voortman speelt in dit programma stukken van Bud Powell, maar ook eigen stukken in de geest van de briljante maar getergde bebop-prins. Bud was ten tijde van de bebop-revolutie dé pianist die je moest bellen en wordt vaak in één adem genoemd met grootheden als Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Thelonious Monk.

Earl Rudolph “Bud” Powell groeide op in Harlem, New York City. Thelonious Monk was een zeer goede vriend, maar zijn grootste inspirator op de piano was Art Tatum. Powell was een van de bepalende musici voor de ontwikkeling van de moderne jazz. Vanwege zijn virtuositeit werd hij gezien als de Charlie Parker van de piano.

Pianist Maarten Voortman (1987) studeert in juni 2016 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg raakte hij in de ban van de bebop pioniers uit de veertiger jaren. Zijn spel reflecteert dat: avontuurlijk, melodieus en uitgelaten. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met een breed scala aan muziekstijlen, zo blijkt uit de diverse projecten waar hij in speelt. Momenteel leidt hij zelf de Bud Powell Tribute en het Dam Lab.


[ezcol_1half]

BUD POWELL TRIBUTE
Maarten Voortman – Piano/composities
Bart Tarenskeen – Contrabas
Wouter Kühne – Drums
maartenvoortman.nl
[/ezcol_1half] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]DE PLETTERIJ
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
pletterij.nl
20 november 16.00 uur
€10,- / €7,50 tot 25 jaar
[/ezcol_1quarter_end]