2018 15 april Floris Kappeyne Trio

Op veertienjarige leeftijd won Floris Kappeyne van de Coppello (1995) een tweede prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2010, gevolgd door een eerste prijs in 2012. In 2017 kreeg Floris de prijs voor “Beste Solist” voor zijn deelname in de Jazzcontest Mechelen. Met het Floris Kappeyne Trio treedt hij op in binnen- en buitenland. Hij heeft in diverse bezettingen opgetreden op festivals als het North Sea Jazz Festival, en ook internationaal in Frankrijk, Zwitserland en Tanzania.

Het trio heeft de afgelopen jaren in het binnen- en buitenland veel succes behaald met moderne vertolkingen van klassieke jazz standards. Het trio heeft in het afgelopen jaar een stap gemaakt naar een authentiek geluid, door het vermengen van de bekende klanken geinspireerd door het McCoy Tyner Trio uit het begin van de jaren ’60, Senegalese sabar ritmes en abstracte muzikale concepten uit de moderne klassieke muziek. In juni 2017 is het resultaat hiervan verschenen op hun debuut-album op Challenge Records International.

Recensies
”Wat een rust, wat een overtuiging, de timing, de aanslag.
Hier speelt een groot talent.”

Windkracht 13, 2013

Kappeyne’s techniek is verbluffend, evenals zijn vermogen eigentijdse aspecten aan het begrip traditie toe te voegen.
Erno Elsinga, Jazzenzo 2017

Met eigen composities zoals Counter, Open Door, en Bliss wist het trio te overtuigen met veelal rustige, soms bij klassieke muziek aanleunende stukken met veel ruimte voor improvisatie.
Mark van Mullem, Mechelen 2017


[ezcol_1half]

Floris Kappeyne Trio
Floris Kappeyne: piano
Tijs Klaassen: bas
Wouter Kühne: drums
Facebook
Floris Kappeyne Trio

[/ezcol_1half] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]

DE PLETTERIJ
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
18 maart 16.30 uur
€10,- / €7,50 < 25 jaar tickets pletterij.nl

[/ezcol_1quarter_end]