2016 25 sept.: Roest jazzrock kwartet

Ruud Voesten (1987) is jazz en pop drummer. Hij haalde zijn masters in 2015 aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In 2016 won Ruud de Erasmus Jazz Prijs met het Rok Zalokar Trio. Met deze band speelde hij dit jaar ook op North Sea Jazz. Ruud werkt nu aan zijn eerste EP als bandleider. Het project, ROEST, bevat louter eigen composities.

ROEST is een jazzrock kwartet dat sounds uit de hedendaagse popmuziek samen laat smelten met jazz improvisatie. Na intensief gewerkt te hebben met legio akoestische jazz formaties, ontstond bij Ruud Voesten een honger weer te gaan spelen met een elektrische band. Medio 2015 begon hij met componeren voor een eigen project wat een brug zou moeten slaan tussen de jazzmuziek en gitaarbands als The Jimi Hendrix Experience en Unknown Mortal Orchestra. Dit leverde karakteristieke composities op en ROEST was geboren.

Begin 2016 nam ROEST hun debuut EP op in studio The Church o.l.v David Hoogerheide (Bram Stadhouders, Cheaters). Deze EP wordt in herfst 2016 verwacht. Live staat ROEST voor energieke en dynamische improvisatie, afgewisseld met filmische melodieën over beukende grooves. De composities, geïnspireerd door sprookjes, film en het dagelijks leven spelen al duwend, trekkend en schurend met de verbeelding.


[ezcol_1half]

ROEST
Ruud Voesten – Drums/composities
Federico Castelli – Gitaar
Alessandro Fongaro – Bas
Tom Ridderbeekx – Trompet
[/ezcol_1half] [ezcol_1quarter][/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]DE PLETTERIJ
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
pletterij.nl
25 september 16.00 uur
€10,- / €7,50 tot 25 jaar
[/ezcol_1quarter_end]